annicka på bildJag heter Annicka och närmar mig nu 30 år, fast i huvudet så förblir jag 28. För mig så kretsar livet omkring min partner Lasse och våra två barn som båda går i grundskolan. Jag tänkte dela med mig av min vardag, och så kanske lite fest, på den här bloggen där inläggen kan beröra allt från hur man ska tackla vardagsekonomin till bästa träningen för den som egentligen inte har tid för gymmet.

Här på bloggen så kommer jag huvudsakligen att dela med mig av mina erfarenheter från livet som mamma, kvinna, partner och medborgare. Jag får alltid höra att jag har så mycket att säga om allt, och att jag borde skriva en bok om allt det som jag har varit med om. Det blir ingen bok för jag har inte tålamodet till detta, och jag vet heller inte om det finns så mycket läsvärde i att höra om mina berättelser från Indien på de rosa bussarnas tak.

FYRA ämnen som ni kan se fram emot på min blogg är:

Hälsa

För mig är hälsa både fysiskt och mental och jag ser helt klart ett samband mellan dessa båda två. Något jag ofta återkommer till är det där med att hantera stress och att se till att få tid med saker som gör en glad. Med barn så är det ju lätt hänt att man glömmer bort att man inte bara är föräldrar, och jag och Lasse försöker hitta på barnfria aktiviteter som vi tycker är kul. Sedan så är det förstås också så att vi gör en massa tillsammans som familj och då gärna sportiga aktiviteter där alla får röra på sig. Träning har alltid varit ett stort intresse för mig och helt enkelt en nödvändighet för utan regelbunden träning så blir jag riktigt irriterad och sur.

Inredning

Det här är ett nytt område för mig. Jag började använda mig av doftljus och prydnader på ett sätt som fick mig att inse att även små grepp kan göra den stora skillnaden i hemmet. Det här har lett till ett större intresse för husets olika rum och trädgården. Jag har inte börjat prenumerera på inredningstidningar då det finns så mycket intressant information att tillgå online, men det kanske jag kommer att göra en vacker dag…

Mat

Maten är min stora passion men jag måste erkänna att jag inte har sålt min själ till en viss diet. Jag har all respekt för de som drar ner på kolhydrater och som inte äter något vitt socker men själv så har jag inte avskrivit någon särskild matvara, förutom jordnötter då eftersom ett av våra barn är jordnötsallergiker. Jag tycker att det är spännande med nyttig och god mat och experimenterar en hel del i köket vilket jag kommer att dela med mig av här på bloggen.

Ekonomi

Det är inte alltid så kul att diskutera det där med ekonomi men det finns ju faktiskt en hel del tips och tricks för hur man kan få vardagsekonomin att gå ihop. Jag är väldigt intresserad av det där med att få resurser att räcka längre, både privat och i vårt samhälle. Jag tror på återvinning och gör mitt bästa för att undvika att slänga mat. Många gånger så är det proper planering som gör att det hela går ihop och att det till och med blir lite över.