Ingen har väl undgått att bostadspriserna i Stockholm rusar. Vi har pratat en hel del om allt som händer just nu i Sverige och Europa och det är klart att man undrar var det hela kommer att sluta. Att landet nu måste öka på statsskulden är knappast något som man kan ta lätt på och hur det kommer att påverka bostadspriserna är väl också något att fundera på. Lasse menar att vi borde fundera på att sälja nu när man kan få så mycket. Han är övertygad att vi går mot en helt ny tid där det kommer att gå i helt motsatt riktning.

Vi beställde in värdering av bostaden och det här var verkligen intressant. Det visade sig nämligen att vårt område är ett av de som har stegrat en hel del, och om vi sålde nu så skulle vi verkligen tjäna på det. Lasse började prata om att eventuellt hyra och köpa en bostad längre söderut och andra drömmar, men jag var inte lika övertygad…

Det är klart att det är intressant att se vad som händer just nu på bostadsmarknaden men vi har ändå rätt stabil ekonomi och jag trivs med vårt boende. Om vi skulle köpa nytt boende här i samma område eller i ett liknande område så får vi ju betala mer och då kan man ju inte säga att vi har tjänat på det hela.

Men en sak som jag inser är att det kanske vore smart att bli av med lånet. Om vi säljer nu så blir vi av med bolånet med mycket pengar över och då kan det kanske vara klokt att se på andra sätt att hantera ekonomin på. Jag vet att ungarna hade gillat ett hus i Spanien och där kan man ju även ordna med att hyra ut då man inte är på plats för att tjäna pengar på det hela.

Ja, ni inser nog att vi funderar en hel nu. Sälja eller inte, vänta eller inte… Man kan ju bli en aning nervös av olika ekonomers prognoser för Sveriges ekonomi och det är en orolig tid just nu. Det får mig onekligen att tänka på det där med att man inte ska göra för drastiska saker då man inte riktigt vet vart det lutar, så kanske är det precis så det får bli för oss.