Ni vet att jag gillar mat. Ni vet att jag ÄLSKAR mat! Ni vet att jag älskar att laga mat men även jag kan tröttna. Särskilt nu under senhösten när det är mörkt hela tiden och Julen ligger fortfarande långt framför en. Inspirationen kunde vara bättre ibland, om man säger så. Sen, om ett par veckor blir det ännu rörigare. Visst är julmaten underbar men det blir ju i regel mest sådant under veckosluten, i alla fall första halvan av december. Jag vet, nu skriver jag om Julen igen och Lasse tycker alltid att jag tar ut glädjen i förskott men det tycker inte jag, jag menar att jag dubblar glädjen! Dock kommer man inte ifrån att trista november och fartfyllda december tär lite på inspirationen när det gäller den ”vanliga” matlagningen. Det är ju inte bara matlagningen det handlar om, det handlar lika mycket om att hitta rätt recept och sen ska allt inhandlas också! Det är vid sådan tillfällen man sitter och tänker att någon borde tänka åt en och handla. Som tur är så kan man beställa matkassar direkt hem till dörren och jag lovar, det är roligare och mer varierat än man vågat tro! Det är nästan lite som att fylla år en extra gång när man öppnar och ser vad man fått hem den här gången!

Hur hittar man rätt?

Ja, den frågan ställde jag mig i början också och Lasse var minst sagt skeptisk. ”Varför skulle jag gilla mat som någon annan har plockat ihop” sa han och jag tänkte att visst hade han en poäng. Sen insåg jag vilket brett utbud som finns därute. Det räckte att söka på matkasse och en hel värld öppnade sig! Vi använder oss inte alltid av sådana här tjänster(jag vill ju inte bli utkonkurrerad i mitt eget kök!)men det är faktiskt jätteskönt att kunna göra det ibland. Det finns verkligen något för alla smaker och preferenser och man kan ju variera sig från vecka till vecka.

Det är ju lättare att få hem matkassar i vissa delar av landet än andra men det är väl ganska naturligt och det verkar bli tillgängligt för fler och fler. Kolla hur det ser ut där just du bor? Matkassar är väldigt bra för att få i sig rätt ämnen också. Såhär på hösten när det blir kallare och mörkare, förkylningar som går och man känner sig lite uschlig i allmänhet, då kan det vara bra att se till att matkassen innehåller råvaror med rätt vitaminer och andra ämnen som piggar upp och styrker i höstmörkret!

Frukt, grönsaker och annat som man kanske inte har jättemycket koll på hur mycket man bör äta kan man få hem utan att behöva rusa runt i affären. Matkasse är en fantastisk möjlighet!