Även om det varit en mild höst så är det tydligt att vi är en bra bit in i november och de stora helgerna närmar sig. En del kanske tänker att det är långt kvar än men om man tänker efter så är det bara ett par veckor innan adventsljusstakarna och är man en som älskar högtider så är det inte så säkert att man nöjer sig med att bara ställa upp ljusstakar och hänga upp stjärnor. Kort sagt: Julen är närmre än vi tror!

Om vi ska vara lite allvarliga så kan Julen för många bli en knivig historia. Det ska köpas julklappar, julmaten ska inhandlas och som om det inte vore nog med det så behöver man handla till knytkalaset med vännerna och man ska ha råd med utekvällar för att träffa hemvändande kompisar under mellandagarna.

Det känns ju surt att behöva säga nej till något av allt detta och då har vi inte ens nämnt Nyår än. Ni vet hur det är, man sitter där i december och säger till sig själv ”tänk om man kunde få en del av lönen från januari eller februari och leva extra snålt då?”.

Varför inte? Belåna sig för att fira Jul, tänker ni, det låter ju galet? Visst, om man behöver ta lån för hela Julens kostnader, då har man sannolikt problem med både ekonomin och med omdömet men om man vill ge sig lite extra guldkant som man kan leva på resten av vintern, då kan ett lån vara en bra idé!

Lån inför Jul – hur går det till?

Att gå till sin bank och be om några extra tusenlappar till Jul är väl knappast att rekommendera, det mest sannolika är att man får ett nej. Däremot finns det många fler aktörer därute som kan se till att man får pengar på kontot redan samma dag. Kalla det snabblån, kalla det sms lån, dessa låneformer har fått oförtjänt dåligt rykte. Så länge du är medveten om vad den egentliga kostnaden blir och så länge du är säker på att du kan stå för den så är det bara att köra!

Viktigt att tänka på

Se till att ha koll på hela kostnaden, i den ingår givetvis amorteringen, alltså avbetalningen på summan du lånar men också räntor och avgifter. Exakt hur mycket räntor och avgifter kostar varierar så kolla på många långivare innan du bestämmer dig. Jag kan säga att till och med Lasse blev positivt överraskad när han såg möjligheterna.

Koll på den egna ekonomin är minst lika viktig som att ha det på amorteringar och räntor. Vet du vad du kommer att ha för inkomster framöver, när det är dags att betala igen lånet? Vet du hur det kommer att se ut under hela avbetalningsperioden?

Välj rätt långivare. Det finns många därute. Se till att kolla hur andra har gjort, se vilka omdömen som finns. Det finns fler och fler kreditgivare som både betalar ut snabbt och har en kundtjänst om man har frågor, kan ju kännas bra om man är ny på det här med snabblån.

Kort sagt, ta en titt på möjligheterna! Drömjulen är kanske närmre än man tror, min är definitivt det!