Det har varit lite tyst från min sida vilket beror på att det verkligen har varit hektiskt på jobbet och så drabbades vi alla av en släng kräksjuka lagom till våren. Men nu tycks alla ha återhämtat sig och vi funderar på sommaren då vi ska tillbringa flera veckor på landet. Saken är den att trädgården där ute måste fixas. Den har förfallit då vi inte hann med något egentligt trädgårdsarbete förra året.

Lasse menade att vi behöver nya verktyg för att komma åt ordentligt vid häcken så jag bestämde mig för att äntligen skaffa den där röjsågen som jag funderat så länge på. Tittade lite på röjsåg.nu och fastnade för en Husqvarna som såg stabil och bra ut. Det kan ju bli flera timmar i trädgården så jag tror att det kan vara väl värt med något som är ergonomiskt så att man inte skakar fram gamla ryggskador.

Jag berättade på jobbet om sommarens projekt och fick kommentaren att vi borde sätta ungarna i arbete. Det där är något som jag delvis håller med om. Jag fick ju själv hjälpa till då jag var barn men samtidigt så vill man ju inte döda ungarnas kärlek till trädgårdsarbete. Om det blir för många måsten så kanske de till slut inte vill ha något med den här typen av arbete att göra.

Kan förstås tänka mig att det kommer att bli många frivilliga med nya röjsågen som kan verka som något av en leksak. Lasse har sagt att han börjar och sedan kan man ju tänka sig att det blir en del tjat från den yngre generationen.

Såg en bild förra sommaren på en fyraåring som fick hjälpa till med bandsågen och det såg obehagligt ut, frågan är om det är okej att låta en tioåring och tolvåring hantera en röjsåg… Ska kolla vad de tycker på jobbet innan jag kommer med uttalanden som kan leda till massiva protester!