Ja, jag vet, jag var länge en hardcore “ljust och fräscht” människa, men jag måste erkänna att vita väggar, kala fönsterkarmar och ett hem helt utan plotter känns lite trist i längden. Jag håller på att glida över till en helt annan kategori som vi skulle kunna kalla för “sprakande pynt”. Det sprakar nämligen om de doftljus som jag har investerat i. De är fina att se på, doftar ljuvligt och sprakar. Hur mysigt som helst!

Tidigare har jag kört på billigare doftljus i badrummet för att få lite bättre doft därinne men med Woodwick doftljusen så har jag insett att det här är en inredningsdetalj för hela hemmet. När ljusen verkligen ger ordentligt med doft så får man en helt annan effekt än med de billiga varianterna. 

Plotter på fönsterkarmen

Jag har alltså gått från en ren fönsterkarm utan något som helst till en hel uppsättning pynt. Förutom doftljus så har jag investerat i riktigt fina krukor av metall och med handtag. De ser ut som små hinkar och har en romantisk design. Vi är fortfarande inne på det där med ljusa färger men det tycker jag passar bra nu till våren.

När vi ändå är inne på det där med dekorationer i fönstret så skulle jag vilja ta upp blommor och låtsasblommor. Det här är också ett område där jag har haft rätt så bestämda åsikter om att plast och tyg aldrig kan ersätta den äkta varan. Kan det vara dofterna från de nya ljusen som har gått mig åt huvudet?

För någon vecka sedan så fann jag ett gäng blåklintblommor av gummi och de ser så äkta ut! Jag kunde inte låta bli att skaffa en vas av glas i blå ton och ställa blåklinten i fönstret. Det enda som skvallrar om att det här inte är äkta blommor är att det inte finns något vatten i vasen. Kommer man riktigt nära så ser man förstås att stjälkarna inte är äkta, men på långt håll så får man intrycket av att jag ljust plockat lite blåklint i hagen.

Blåklinten har för övrigt en sprakande känsla så de passar väl ihop med mina doftljus och mitt nya inredningstema sprakande pynt. Lasse är lite orolig för att jag ska gå för långt med det här men jag tror inte att det kommer att hända. När det väl blir dags att damma igen så är det mycket som åker ut som tomtarna med solglasögon som ungarna envisas med att ha som pynt trots att granen sedan länge ligger på komposten…