Nu känns sommaren i hela kroppen för jag har haft ledigt ett tag och mormor och morfar har varit hos oss och hjälpt till med ungarna. Då jag fick mer kraft av att vila och inte tänka så mycket så bestämde jag mig för att det var dags att slå slag i smoothie-saken. Jag har länge tänkt att det kunde vara bra att börja dagen med en hälsodrink men har liksom inte kommit igång med detta. Nu när jag har testat lite olika recept så inser jag hur enkelt det är, och jag tror att smoothie-trenden kommer att fortsätta i höst för jag mår faktiskt väldigt bra av det. Lasse har också halkat med, och han tycker bäst om bärvarianterna. Själv har jag en annan favorit nämligen smoothien med hampaprotein. Här kommer receptet…

Ingredienserna till min supergoda smoothie:

3 dl havremjölk (det går också bra med mandelmjölk)

2.5 msk hampaprotein

2.5 msk kokosnötolja

1 msk gojibär

1 msk linfrön

1.5 msk honung

Hemlig ingrediens:

1 nypa kanel

Tillredning:

Lägg i alla ingredienserna i en bra mixer och kör igång. Om du tycker att smoothien blir för tjock så kan du tillsätta mer av mjölken eller bara lite vatten. Man får testa sig fram. Jag har angett på ett ungefär hur mycket jag lägger i mixern men sanningen är den att jag inte kör med exakta mått då jag lagar min smoothie. Det går att få till en bärsmoothie av denna hampaproteindryck genom att tillföra lite blåbär eller skogsbär. Ibland så blandar jag först till min dricka med grundreceptet och så häller jag upp mitt glas innan jag tillför bär och blandar med det som är kvar i mixern till Lasse.

Med smoothies så kan man verkligen improvisera och det mesta funkar fint ihop. Min hemliga ingrediens är något som ger drycken lite mer sting, men överdriv inte med kanelen för om det blir för mycket så blir smaken lite konstig.

Man kan lägga i andra hälsosamma saker som chia men jag är lite skeptiskt till att chian är lika nyttig i en drink som den är då man gör gröt av den. Jag har för mig att man måste tugga fröerna för att få i sig näringen och jag är inte den som tuggar på min smoothie. Nåväl, skön sommar har det blivit och med goda smoothies så tror jag att jag kan få den här sommaren att räcka lite längre.